Woman’Do is een bicommunautair centrum voor gezinsplanning, erkend en gesubsidieerd door de GGC

Het Centrum voor gezinsplanning (CGP) Woman’Dō biedt een psychosociale opvangdienst, psychologische, sociaal-juridische en medisch-psychiatrische consultaties. Het besteedt een bijzondere aandacht aan preventie in alle aspecten van het relationele, affectieve en seksuele leven, met name door middel van een preventiebeleid en de organisatie van groepsactiviteiten.

Het CGP Woman’Dō is gespecialiseerd in posttraumatische steun aan migrantenvrouwen die zich in een precaire situatie bevinden en gevlucht zijn voor geweld. Zo is een specifiek aanvullend dienstenaanbod ontwikkeld via een aanpak waarin de psycho-lichamelijke, transculturele en psychosociale dimensies zijn geïntegreerd. Het komt dus tegemoet aan de bijzondere behoeften van mensen met psychische stoornissen en/of sociaal-juridische moeilijkheden die verband houden met een ernstige traumatische ervaring.

Ons onthaal is elke woensag geopend van 8.30 tot 13.30 uur en op dinsdag, woensdag en donderdag van 14.00 tot 18.00 uur.

Onze medische (psychiatrische consultaties en kleine gynaecologie), sociale, psychologische en juridische consultaties zijn op afspraak.

Ons centrum is LGBTQIA+ vriendelijk.